Debatt Opinion

Åkte flakmoppe till Maramö

”Då jag ur miljösynpunkt inte kunde åka kollektivt tog jag trots allt min flakmoppe och åkte till Maramö”, skriver signaturen ”Nisse på flakmoppen” i en insändare.

[adrotate banner=”6″]

Då jag ur miljösynpunkt inte kunde åka kollektivt tog jag trots allt min flakmoppe och åkte till Maramö. Att centern ville testa sitt lagda förslag om många karlar kändes igen . Ögat fick skåda Annie Lööf med tre karlar. Av tillströmningen till Maramö att döma verkade man även vilja testa centerförslaget om en fri invandring till vår landsbygd. Gud va folk. Jag fick knappast plats att parkera min flakmoppe.

Det var kanske tur att jag inte tog min häst, pållen, dit för då kanske köttet hamnat i korven och på grillen.

Vi saknade landsbygdsministern och miljöministern, Eskil Erlandsson och Lena Ek. Jag såg hur det rök från korvgrillen och hoppas att miljöministern var informerad och att hon godkänt utsläppen.

Nu är jag väldigt besviken på resultaten från Maramö. Jag åkte dit nyduschad och hade satsat på eau de cologne och luktade så himla gott. Allt bortkastat. Annie med tre karlar och jag som väntade på mina 5 kvinnor att ”gosa” med. Jag har nu investerat i ombyggnad av min säng med ROT-avdrag. Snickaren har utlovat ROT-avdrag. Mina grannar har också förvänat sig plattskattavdrag.  På kvällarna när jag inte är i lagår´n hör jag hur ungkarlarna snickrar på nya och större sängar.

Nu förstår jag att centern inte längre bestämmer. Övriga partier styr. Jag saknar de nya friska idéerna från Stureplan som skulle göra landsbygden till en blomstrande oas med fruktbara kvinnor och många barn, ekologiska kor och hästar som inte slaktas.

Kan jag ta min moppe och åka till Eskil i Stockholm och få min snickarräkning betald? För nån måste ju betala. Eskil har ju massor av pengar i vargfonden som är en av de mest kända landsbygdssatsningarna?

Besviken Nisse på flakmoppen

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

5 Comments

 1. Nisse, du har gjort rätt. Hoppas att Eskil kan fixa slantar till dina sängutgifter.
  Vargarna är partiets stora landsbygdssatsning! Placering av vargar ska rädda landsbygdens framtid. Där finns mer pengar, Ska Eskil fråga övriga i alliansen så blir det svårt. Centern har bristande stöd för sin nya intressanta, feministiska och liberala politik. Idépolitiken som skulle lyfta partiet i regeringsalliansen , var finns stödet? Såg på dagens textTV att den senaste opinionsmätningen från Novus ger Centern 3,4 procent.Inget annat parti har så dåligt stöd av alla riksdagspartierna.
  Läste på annan plats i debattinslag hur en centerpartistisk riksdagsman jämförde intresset för centerploitiken med Maos lilla röda. Det märks att den mannen- vad han nu hette- inte har något hum om hur litet stödet är hos gräsrötterna på landsbygden och partiets politik och ledning.
  Nisse ge inte upp!

 2. Feministerna som ihop med Stureplan lagt grunden för centerpolitiken styr men misslyckas! Bara 3,4 proc är dåligt. Kom ?igen! Månggifte är toppen. Alla dessa fruar ger Nisse o oss övriga karlar nödvändig tillfredsställelse! Sängknarr är bättre än tystnadens på landet. Vi vill inte ha vargar, fånigt Vi vill ha kvinnor istället! UNGKARL

 3. Usch för vargar. När jag lämnade Värmland för 4 år sen trodde jag att jag skulle få säkert arbete i Småland. Efter att varslats och friställts är situationen nu åter svår. Kontaktade min bror igår och tipsade om Höglandsnytt. Sidan hittade jag via google och Maramö.
  Gillade Nisses humoristiska och tankeväckande inlägg.
  Vi hade på vår gård vargar som ständigt var i farten och ställde till enorma bekymmer. Vargarna kan hålla till i Finland och Ryssland. Inget säger att de måste finnas i Sverige.
  Må Småland förskonas från fortsatt inplantering. Då finns det gott om pengar.Vargar räddar ingen landsbygd. Den centerpartistiske miljöministern, Ek måste säga ifrån. Sluta med dessa landsbygdssatsningar. Stureplanen i Stockholm kan isåfall bli en fristad för vargflockarna. Där finns inga tamboskap som kan rivas ihjäl. Jag har sett nog av dessa plågsamma djur och deras framfart.

  Johan

  1. Jag såg att Nisse varit i MARAMÖ. Hur skall Nisses drömmar sluta ? Nisse tycker att centerns nya förslag om fri invandrin av främst kvinnor, skulle rädda landsbygden. Då vill jag varna Nisse för feminister. En dag då jag höll på att mjölka, kom en Sturplansdam in och frågad om hon fick prova på att handmjölka en ko. Damen var i 40-årsålder och jag förklarade att vi har mjölkmaskin och att korna inte är vana vid handmjölkning. Nu var damen påstridig som tydligen Stureplansdamer är, så jag hämtade en pall ock spann och varsegod. Hon var både flink i käften och i fingrarna, så jag tänkte hon får klara sig själv. När jag stod och matade kalvarna hörde jag en ”jäkla” smäll och sprang fram till handmjölket. Vad såg jag? Stureplansdamen låg avsvimmad under kon. Vad hade hänt? Kon hade sparkat henne i huvudet och när hon vaknade upp så skrek hon stopp pojkar en i taget.
   Som gamal Centerpartist vill jag varna Nisse för alla nymodigheter. Det slutar bara med av-LÖÖV-ning.
   Daniel Arnesson

 4. Daniel,
  Oj vilken upplevelse du varit med om!
  Hur gick det med fingerfärdiga kvinnan? Lärde hon sig att hantera kor? Finns hon kvar i bygden? Det är en sån som jag vill komma i kontakt med.Feminist kan kvitta! Bara hon kan sin sak blir jag nöjd. Tycker fortfarande det är tråkigt att de nya centeridéerna inte genomförs snabbare. Jag tycker inte att allianspartierna ska vända månggifte med fri invandring ryggen. Men hur förankra dem?. Vi kan ju inte stå och stampa på dessa 3,4 procent! Snabba åtgärder! Nu! Nästa år är det kanske för sent.
  En fråga till, hur gick det med kossan?

  Ungkarlen

Kommentarer avstängda