Nässjö Nyheter

Aktiestinsen gav en miljon extra på födelsedagen

Lennart ”Aktiestinsen” Israelsson firade sin 96e födelsedag med att dela ut stipendier på Internationella Handelshögskolan i Jönköping och passade på att skänka ytterligare en miljon till den donation han tidigare gjort till skolan. ”De blev så glada så”, säger Lennart ”Aktiestinsen” Israelsson.

Lennart Aktiestinsen Israelsson firar 96 med tårta

År 2010 donerade  Lennart Israelsson aktier värda fem miljoner kronor till en stiftelse till Internationella Handelshögskolan. Därifrån delas årligen ett antal stipendier ut. På måndagen firade Nässjöbon Lennart Israelsson sin 96e födelsedag och passade då på att åka till Jönköping för att dela ut 100 000 kronor till tre elever som kläckt goda affärsidéer.
Men Aktiestinsen hade en överraskning med sig.
”De fick en miljon extra, jag tyckte de behövde det”, säger Lennart ”Aktiestinsen” Israelsson som gjort sig känd som en av Sveriges mest framgångsrika aktieplacerare tack vare några enkla förhållningsregler till aktiesparande och företag. De senaste åren har han donerat en stor del av sin förmögenhet till föreningar och skolor, till exempel en järnvägsutbildning i Nässjö.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook