Nässjö Nyheter

Aktiestinsen välgörare på hemmaplan

Lennart ”Aktiestinsen” Israelsson och hans sambo Marianne Svensson lämnade i fredags bidrag till Söderhaga stödboende i Nässjö. Pengarna kommer bland annat att gå till utflykter och resor som de inte har kunnat göra tidigare.

Under två års tid har Söderhaga fungerat som ett stödboende för samsjukliga. Det är människor med en psykiatrisk diagnos i kombination med en missbruksbakgrund som får hjälp med en bättre tillvaro i livet. Själva idén med boendet är att de som bor där på sikt ska kunna flytta till en egen bostad. För tillfället finns det 13 personer belagda på boendet av 15 platser.

Anki Wenström som är samordnare för boendet tycker att det kommer att bli lite bättre nu med hjälp av bidragen.
”Tidigare har många inte haft råd att delta på våra sommarutflykter men nu kommer fler få möjligheten att följa med”, säger Anki Wenström.

Vad pengarna mer ska användas till vet de inte helt. Men Ankie Wenström har några idéer som kanske blir av. Och oavsett var de kommer att använda pengarna till kommer folk inte behöva sitta inne på boendet bara för de inte har råd att följa med.

”Eventuellt kommer vi att göra något restaurangbesök. En gång fick vi kräftor som var uppskattat och det kan mycket väl bli en kräftskiva längre fram”, spår Ankie Wenström.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook