Äldre måste vänta åtta timmar på akuten – toppolitiker vill sätta stopp för galenskapen | Höglandsnytt
Höglandet Jönköpings län

Äldre måste vänta åtta timmar på akuten – toppolitiker vill sätta stopp för galenskapen

Sjukvårdsminister Gabriel Wikström besökte under veckan sjukvårdsinstitutionerna inom region Jönköpings län och talade sig varm om en förändring av sjukvården där äldre inte ska tvingas sitta åtta timmar och vänta på akutmottagningar.

Jämlik vård, effektivare sjukvård och samarbete mellan stat och län var några av ämnena som Wikström diskuterade med toppföreträdare för regionen.

”Allt fler utmaningar inom hälso- och sjukvården måste lösas i samverkan mellan staten och regionerna, Det handlar om högspecialiserad vård, hur vi ska få resurserna att räcka längre och hur vi ska korta köerna. Nu handlar det om att lyssna på landstingen och regionerna. Hur tycker man att vi tillsammans ska förverkliga förslagen i utredningarna. Det handlar egentligen om att sätta patienten mer i centrum och att bygga sjukvårdssystem utifrån patientens behov, så att till exempel den som är äldre och har flera sjukdomar inte ska behöva vänta på akutmottagningen i åtta timmar”, säger Gabriel Wikström i ett pressuttalande i samband med besöket.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook