Tranås

Alla har drabbats av inbrott – nu vittnar Högländarna om mögliga skräckhuset

Mögliga tak, inbrott och trasiga ugnar. Hyresgästföreningen begär nu tvångsförvaltning av en fastighet i Tranås som bedöms vara i mycket dåligt skick.

Efter att ha fått signaler om att det fanns många brister i en fastighet i Tranås, tog Hyresgästföreningen kontakt med sina medlemmar och genomförde besiktningar i fastigheten och i olika lägenheter.

”Standarden i fastigheten är mycket dålig. I princip samtliga ytterdörrar in till lägenheterna har utsatts för skadegörelse och har brytmärken. Många hyresgäster vittnar även om inbrott och inbrottsförsök. Eftersom det inte går att låsa ytterdörren in till fastigheten, har många hyresgäster fått ovälkommet besök nattetid av personer som inte bor i huset och som bankar på deras dörrar. Hyresgästerna berättar att de känner stor otrygghet i huset. I den gemensamma tvättstugan, som delas av 24 hushåll, finns två tvättmaskiner varav en har varit trasig under en längre tid. Det finns inget bokningssystem och heller ingen möjlighet att låsa tvättstugan. Det finns uppenbara problem med ventilation och fukt i lägenheterna. Flera hyresgäster har problem med att det bildas mycket kondens på insidan av deras fönster och de har även mögelfläckar på flera ställen. Jag tror att många skulle bli chockade över den verklighet som hyresgästerna lever i, ingen ska behöva bo på det här sättet, säger Jennifer Myrén, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen, i ett pressmeddelande.

Flera hyresgäster vittnar till Hyresgästföreningen om att hyresvärden, som är bosatt i Norge, är mycket svår att få tag på och när de väl har fått tag på hyresvärden och berättat att något är trasigt, har de fått till svar att de får åtgärda det själva och stå för kostnaden.

Hyresgästföreningen har nu lämnat in en begäran om tvångsförvaltning till Hyresnämnden. En tvångsförvaltning innebär att ett annat fastighetsbolag träder in som tillfällig ägare till fastigheten. Hyrespengarna går då inte längre till fastighetsägaren, utan måste användas till att reparera fastigheten och förbättra hyresgästernas boende.
Tvångsförvaltning är ovanligt men sedan tidigare tvångsförvaltas fastigheter i Aneby.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook