Alla som fått sparken får 50 000 kr – Vetlandaföretagets kanondeal | Höglandsnytt
Ekonomi Vetlanda

Alla som fått sparken får 50 000 kr – Vetlandaföretagets kanondeal

Alla de som varslats om uppsägning hos telekombolaget Ericsson får nu en jättebonus om de börjar jobba för ett Vetlandaföretag istället.

Vetlandagrundade och numer Jönköpingsbaderade IT- och konsultbolaget Consid går nu ut med ett erbjudande till Ericssonanställda. Bolaget  erbjuder 50 000 kronor i en s k sign on-bonus till dem som väljer att börja jobba hos Consid efter att de har slutat på Ericsson.

”Ericsson sitter på en enorm mängd fantastiska kompetenser. Att många av deras duktiga medarbetare snart står utan jobb gör att vi inte kan låta bli att se vår chans. Att hitta rätt kompetens inom vår bransch är en enorm utmaning då det finns en stor brist på utvecklare. Många av Ericssons anställda är duktiga ingenjörer i form av systemutvecklare, systemarkitekter, testare och testledare, kravställare, projektledare och designers, kompetenser som alla är högst intressanta för oss”, säger Peter Hellgren, vd för Consid, i ett pressmeddelande.

Consid AB omsatte 331 miljoner kr ifjol och hade drygt 190 anställda på tio orter. Bolaget gjorde en vinst på 38,5 miljoner kr efter att ha betalat ut drygt 85 miljoner kr i löner till anställda och företagsledning. Bolaget har mer än tredubblat sin omsättning sedan 2010.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook