"Alla vet att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti med rötterna i nazismen" | Höglandsnytt
Debatt

”Alla vet att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti med rötterna i nazismen”


”Hur många undersköterskor vill SD säga upp i Jönköpings län?”, undrar företrädare för LO i Jönköpings län i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.

Alla vet att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti med rötterna i nazismen, även om de numera bytt ut armbindlarna mot kostymer. Vad som inte är lika uppmärksammat är att SD också är ett högerparti som alltid ställer sig på direktörernas sida mot löntagarna.

I åtta av tio blockskiljande frågor röstade SD med alliansregeringen. Med hjälp av SD stoppade alliansen socialdemokratiska förslag om bättre sjukförsäkring, rätt till heltid och tryggare anställningar. Och det var med SDs röster som den S-ledda regeringens budget fälldes förra året, vilket bl a innebar ett nej till höjd a-kassa.

I sitt nya budgetförslag lägger sig SD t.o.m. till höger om moderaterna. De föreslår nämligen att stödet till kommunerna, alltså de pengar som går till Sveriges skola, vård och omsorg, ska minskas med totalt 90 miljarder kronor de kommande fyra åren. Alla som kan räkna förstår givetvis att det betyder massiva nedskärningar, med uppsägningar av personal. Detta vill dock Jimmie Åkesson inte berätta för svenska folket. Därför har vi räknat på vad hans budget betyder för välfärdsjobben.

För hela Sverige motsvarar SDs nedskärningar i välfärden kostnaden för 163 000 undersköterskor, 66 000 barnskötare och 61 000 vårdbiträden under ett helt år. Enbart här i Jönköpings län motsvarar deras nedskärningar 10 200 anställda i välfärden under ett år. Detta är något annat än ”besparingar”. Det är att låta motorsågen gå i svensk äldreomsorg, barnomsorg, skola och sjukvård. Det är inte bara löntagarfientligt, det är Sverigefientligt.

Vi har därför två frågor till SD i Jönköpings län:

Hur många undersköterskor, vårdbiträden och barnskötare vill ni säga upp här i Jönköpings län fram till 2019?

”Vårt mål är ett starkt välfärdssamhälle” skriver ni på er hemsida På vilket sätt blir välfärden starkare genom att det blir färre anställda i äldreomsorgen, skolan och vården?

Thomas Olsson
ordförande LO-distriktet i Jönköpings län
Dan Mattsson
ombudsman LO-distriktet i Jönköpings län
Tobias Baudin
LOs förste vice ordförande

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Alla vet också att LO har sina rötter politiskt sett inom den fasansfulla kommunismen. Det väljer visst dessa herrar från LO att tala tyst om.

Kommentarer avstängda