Tranås

ALLA VILL HA – Fjärrvärmefesten fortsätter

Fjärrvärme fortsätter att vara ett populärt uppvärmningssätt i Tranås. Under hösten har sju villor i Junkaremålen anslutits till nätet och snart får även Fröafallsborna chansen.

I våras fick kommunala energibolaget Tranås Energi en intresseanmälan om fjärrvärmeanslutning från en villaägare i Junkaremålen, där fjärrvärmenät finns i angränsande gator sedan många år.

Ytterligare sex av de tio hushållen på gatan valde att haka på utbyggnaden och snart är deras nya värme färdiginstallerad.

– Det finns ett unikt intresse för fjärrvärme som värmekälla i Tranås, säger Niklas Johansson, vd på Tranås Energi, i ett pressmeddelande.

Att ansluta nya kunder i ett område där fjärrvärmenät delvis redan finns utbyggt är ett mycket mindre projekt än att förlägga kulvert till ett nytt område. Därför har det i detta projekt bara gått ett halvår från intresseanmälan till färdiga anslutningar.

Nu startar Tranås Energi ett liknande projekt i Fröafall, där man fått flera förfrågningar den senaste tiden. Tranås Energi kommer inom kort att börja undersöka intresset på Augusti-, September- och Oktobergatan samt bjuda in villaägarna här till informationsmöte.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook