Debatt

Alliansen vägrar ta ansvar för Sverige


[adrotate banner=”27″]
”Sverigedemokraterna använde sina mandat i Sveriges riksdag till att fälla regeringens budget och meddelar att de kommer att fälla varje regerings budget även framöver om de inte gör som SD säger och dansar efter deras pipa. Så länge blockpolitiken ger dem en vågmästarroll kommer de skapa kaos i riksdagen”, skriver Helena Frisk, förbundsordförande för Verdandi, i ett debattinlägg.
[adrotate banner=”27″]

Trots det allvarliga politiska läget har Folkpartiet, Centerpartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna meddelat att de vägrar föra konstruktiva samtal med regeringen om budgeten. De vägrar vara med och ta ansvar i detta svåra läge för Sverige. Konsekvensen av de fyra borgerliga partiledarnas agerande är att Sverige inte har något realistiskt regeringsalternativ.
Regeringen kommer därför den 29 december att utlysa extra val som ska hållas den 22 mars nästa år.

Väljarna röstade bort Alliansens politik. Stefan Löfven bildade regering och sträckte ut handen till samarbete. Men Alliansen har avvisat alla försök. Samtidigt har de inga svar på hur de själva ska kunna genomföra sin politik utan att ta hjälp från SD. Alliansen har värnat sin egen ställning som maktblock till ett alltför högt pris. De stora förlorarna är Sveriges 400 000 arbetslösa, ensamstående föräldrar, fattiga pensionärer, skolan och vården.

Det jämlika och jämställda Sverige som regeringen vill skapa kommer Verdandi fortsätta att kämpa för. Vi är partipolitiskt obundna men inte opolitiska. Verdandi kommer att fortsätta driva på för ett jämlikt, rättvist, solidariskt, och öppet samhälle. Och vi kommer att kämpa för ett samhälle där alla människors lika värde sätts främst.

Helena Frisk
Verdandi, förbundsordförande

[adrotate banner=”108″]

[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

  1. Helena Frisk….man kan tycka vad man vill om SD som parti eller att dom röstade ner regeringens budget. Däremot tycker jag det är anmärkningsvärt att du som vill fortsätta driva på för ett jämlikt, rättvist, solidariskt, och öppet samhälle tycker det är bra att ett parti som har sina rötter i Stalins Sovjetunionen är med och styr Sverige vilket är fallet så länge S samarbetar och förväntar sig stöd från V.

  2. Helena Frisk tycker att företrädarna för Allianspartierna inte vill ta ansvar för Sverige. Har man socialistiska skygglappar är det nog lätt hänt att man vill vinkla det så. Saningen är något helt annat, nämligen den att Allianspartiern har tagit ansvar och presenterat en budget som är bra för Sverige och alla vi som bor här. Bland de 400 000 som Frisk räknar upp är flertalet invandrare som som har kommit hit för att hitta en fristad från krig och annat elände. Ju fler invandrare som vill bo i Sverige, destå högre blir arbetslöshetssiffrorna. Om Frisk hade bemödat sig med att studera statistiken lite djupare så skulle hon uptäcka att arbetslösheten sjunkit bland svenska medborgare oavsett om man är infödd svensk elle utlandsfödd svensk under tiden som Alliansen varit i regeringsställning.

    I den uppkommna situationen där den rödgröna regeringen misslyckats med att få fram en ansvarsfull budget så borde Stefan Löfven ha tagit sitt ansvar och vänt sig till talmannen och bett honom om hjälp att sondera möjligheten för en annan lösning i regeringsfrågan. Exempelvis en lösning som innebär att Socialdemokraterna blir stödparti till en Alliansledd regering i fyra år fram till nästa val 2018. En vision om solidariskt, öppet samhälle kan bara bli verklighet med en ansvarsfull ekonomiks politik där människor som bor i Sverige får större möjlighet att styra sitt eget liv istället för att bli styrd av klåfingriga rödgröna politiker med makten som främsta mål.

  3. Om jag har en familj och går till banken och lånar pengar som jag sen ger bort till främmande människor, då tycker nog inte min familj att jag tar ansvar. Sveriges statsskuld idag är 1380 miljarder och ökar kraftigt med nya lån varje dag. Detta är Alliansens politik som nu de Rödgröna tänker fortsätta med. Ett annat parti vill sluta låna för att ge bort till främmande människor. Vem tar ansvar?

Kommentarer avstängda