Vetlanda

Allvarlig kris i Vetlanda – akut brist på personal

Vetlanda kommun har haft svårt att få tag på sommarvikarier och bara några dagar innan semesterperioden saknas fortfarande folk till flera tjänster.

”Situationen är allvarlig men vi gör verkligen allt för att lösa den”, säger Anna-Lena Krohn, chef för vård- och omsorgsförvaltningen, i ett uttalande.
Det handlar om sommarvikarier inom kommunala vården som saknas. Framför allt inom hemtjänsten i Landsbro och Stens väg saknas personal och det är värst från mitten av juli fram till mitten av augusti.

Kommunledningen har därför gått ut med en vädjan till intresserade att söka jobben och till Vetlandabor att jaga folk i sina bekantskapskretsar och tipsa om lediga tjänster.

”Vi startade rekryteringen av semestervikarier redan vid årsskiftet. Vi har annonserat och varit ute på olika evenemang hela våren, men det har inte räckt. Vi gör allt vad vi kan för att kunna upprätthålla vår service under semestern. Vi måste emellertid flagga för att med den resursbrist vi har kan vi tvingas att minska på de insatser som inte är alldeles livsnödvändiga. Det kan handla om städning till exempel”, säger Anna-Lena Krohn.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook