Ekonomi Vetlanda

Allvarliga störningar för stort Vetlandaföretag

Många miljoner har förlorats. ”Fortsatt bra försäljning men produktionsstörningar i Sverige påverkar resultatet”, konstaterar ledningen för delvis Vetlandabaserde fönsterkoncernen Inwido som nu släppt sin senaste kvartalsrapport.

Under det tredje kvartalet steg försäljningen med 8% och under de första nio månaderna med 16% till ca 4,6 miljarder kronor (4 597 MSEK). Orderingången var i nivå med tredje kvartalet 2016 och orderstocken var 7% högre än vid samma tid i fjol

Det operationella rörelseresultatet landade på 172 MSEK (202), vilket innebär en operationell rörelsemarginal på 11,0% (14,0) för kvartalet och 9,7% (11,3) för första nio månaderna.

”Resultatet har påverkats negativt av produktionsstörningar i Sverige som primärt orsakats av förseningar i råvaruleveranser och inkörningsproblem av nya maskiner och processer. Även orderingången påverkades negativt på grund av lägre kapacitet och långa leveranstider. Redan i andra kvartalet påbörjades ett åtgärdsprogram och nu har ytterligare insatser gjorts för att komma till rätta med problemen så att vi snarast kan återgå till normal produktionstakt”, säger Inwidos VD och koncernchef Håkan Jeppsson i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook