Ekonomi Toppnyheter Vetlanda

Allvarliga störningar för stort Vetlandaföretag

Många miljoner har förlorats. ”Resultatet har påverkats negativt av produktionsstörningar”, konstaterar ledningen för delvis Vetlandabaserde fönsterkoncernen Inwido som under måndagen släppte sin senaste kvartals- och halvårsrapport.

Under det andra kvartalet steg försäljningen med 14% och under det första halvåret med 21% till drygt 3 miljarder kronor .
Orderingången ökade med 10% under andra kvartalet och orderstocken är 20% högre än vid samma tid i fjol.
Det operationella rörelseresultatet blev 193 MSEK (208) med en operationell rörelsemarginal på 11,5% (14,2) för kvartalet och 9,1% (9,7) för halvåret.

– Resultatet under det andra kvartalet är lägre än vi förväntat. Resultatet har påverkats negativt av produktionsstörningar främst i Sverige och Storbritannien, primärt orsakat av förseningar i råvaruleveranser, olika tillfälliga problem inom delar av säljorganisationen i Finland samt att påsken i år inföll under andra kvartalet. Den ökade andelen industriförsäljning ger också en negativ mixeffekt i både Sverige och Finland. Totalt sett har vi ett bra halvår bakom oss. Detta kombinerat med den stabila efterfrågan på våra produkter och ett positivt konsumentförtroendeindex på huvuddelen av våra marknader gör att vi med tillförsikt ser fram emot resten av 2017, säger koncernchefen Håkan Jeppsson i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook