Nyheter

ALLVARLIGT – 30 personer bortförda av polis i natt

”Polisen ser mycket allvarligt på det inträffade och det kommer att utredas”, säger polisens presstalesperson Hanna Andersson om ännu en fotbollsmatch där åskådarna spårat ur totalt.

Under söndagskvällen spelades allsvensk fotboll i Norrköping mellan IFK Norrköping och Djurgårdens IF. Ett tiotal kroppsvisitationer måste av säkerhetsskäl utföras på fotbollssupportrar i centrala Norrköping redan innan matchen börjat.

I samband med matchstarten kastades knallskott när supportrar tog sig till arenan. Det brändes också pyroteknik på arenan. Efter ett bråk på Kungsgatan innan matchstart omhändertogs en person för tillnyktring enligt lagen om omhändertagande för berusning. Personen är även misstänkt för ringa narkotikabrott.

Efter matchslutet måste polisen avlägsna ett 30-tal s k supportrar från centrala Norrköping. De kördes till en annan plats för att bli avsläppta, bland dem fanns ett barn som körde hem istället. Enligt polisen höll de 30 personerna på att allvarligt störa den allmänna ordningen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook