Allvarligt hjärnskadad – tog läkare tre dagar att förstå | Höglandsnytt
Jönköping

Allvarligt hjärnskadad – tog läkare tre dagar att förstå

En patient med en allvarlig skada på hjärnan fick inte rätt diagnos av läkare förrän efter tre dagar. Nu har utredningen mot Ryhovs sjukhus avslutats.

Inspektionen för vård och omsorg har meddelat beslut i ett ärende som handlar om att rätt diagnos hos patient med hjärnstamsinfarkt kunde ställas först efter tre dygn.

Händelsen gäller en patient som kom akut till Länssjukhuset Ryhov med oklara neurologiska symptom. De visade sig senare bero på en hjärnstamsinfarkt (propp i cirkulationen till den del av hjärnan som är vid övergången till ryggmärgen). Rätt diagnos ställdes inte förrän efter tre dygn.

Inspektionen bedömer att ”Region Jönköpings län har fullgjort sin skyldighet att utreda och anmäla händelsen, att slutsatserna är rimliga och adekvata och vårdgivaren fullgjort sin skyldighet att utreda och anmäla händelser som har medfört eller kunnat medföra en allvarlig vårdskada”.

”Åtgärder har vidtagits för att minska risken att händelsen kan upprepas”, bekräftar Axel Ros, chefsläkare och ansvarig för lex Maria, i ett pressmeddelande

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook