Andreas Lysell matchhjälte när Vetlanda BK vann

Vetlanda BK, utan Johan Löfstedt i laget, vann premiären mot Kalix med 4-2 (1-0) efter det att Kalixsonen Andreas Lysell gjort VBK:s två sista mål.

[adrotate banner=”28″]
Det var som bekant Lysell som fick foten av dåvarande VBK-styrelsen sent i våras, men som sedan togs tillbaka.
I träningsmatcherna har han i princip gjort mål i varje match och mot Kalix får han också sätta på sig en liten hjältegloria.
”Lysse” gjorde både 3-1 och 4-2 varav 4-2-målet föll en minut efter det att Kalix Tommy Andersson bränt ett straffslag som kunde gett 3-3 för hemmalaget. Då återstod knappt tio minuter att spela.

Joakim Andersson gjorde första halvlekens enda mål.
Kalix kvitterade till 1-1 i 57:e minuten men unge Daniel Johansson gjorde 2-1 bara minuterna senare.
Alltså en drömöppning för VBK som fick klara sig utan ljumskadade Johan Löfstedt.
Återstår att se om han kan spela onsdagens hemmamatch mot Sirius.
Uppsalalaget överraskade ikväll med att spela 3-3 hemma mot Hammarby.

Ett annat överraskande resultat är kanske att Vänersborg klarade 5-5 hemma mot Villa-Lidköping. Då hör det också till saken att Vänersborg var i en 4-0-ledning efter 55 minuter men tappade till 4-4 och att Villa kvitterade till 5-5 på tilläggstid.
Sandviken vann tilltänkta toppmötet mot Västerås med 7-5 och Edsbyn vann på bortais hälsingederbyt i Bollnäs med 5-3.
Övriga elitseriematcher blev uppskjutna på grund av problem att få upp is.