Aneby SK förlorade toppmötet – tappade serieledningen

Aneby SK förlorade toppmötet i div 4 Elit mot Assyriska Jönköping. Samtidigt tog Stockaryd/Rörvik IF en tokviktig seger i bottenstriden och gick om Gnosjö IF som förlorade mot Nässjö IF.

Div 4 Elit N är mycket jämn med nu fyra lag inom 1 poäng i toppen av tabellen. Hittills suveräna Aneby SK åkte dock på en smädlig förlust på hemmaplan idag lördag mot nya serieledarna Assyriska som tog ledningen i mitten av första halvlek. Aneby SK hade sedan goda chanser både på frispark och straff men lyckades inte göra mål förrän i slutminuterna av halvleken.
Andra halvlek var jämn. Assyriska kunde göra 1-2 på en straff som Aneby SK ansåg helt felaktig. Förlusten kändes därför ändå bittrare. Aneby SK tappade nu serieledningen men har lika många poäng som Assyriska och serietreorna Gislaveds IS, endast målskillnad och antal gjorda mål skiljer.

IFK Stockaryd/Rörviks IF tog emot Västerviks FF och vann med imponerande 2-1. Stockaryd/Rörvik tog sig därmed upp ovanför nedflyttningsstrecket och har en 8e-plats inom räckhåll. Avgörande målet stod nyförvärvet Michael Tobie för, senast gjorde han hattrick för sitt nya lag.

Nässjö FF vann borta mot Gnosjö IF med 0-1 och ligger på 4e plats, endast en poäng från serieledarna och med seriens näst bästa målskillnad.