Galna semlan är nu färdig för personer med speciella smaklökar.
Stockholmskrögaren Pontus Frithiof har tillsammans med bagaren Pelle Henriksson och köksmästaren Andreas Edlund skapat Rossini-semlan som består av den traditionella bullen fylld med spansk mandelmassa, perigordtryffel och anklevermousse, rikligt toppad med riven tryffel.
– Vi lanserar Rossini-semlan med glimten i ögat och som en reaktion på alla märkliga versioner vi sett de senaste åren. Rossini-semlan sammanför några av [våra] favoritsmaker:tryffel, anklever och söt vetebulle, och blir ett förvånansvärt smakligt resultat, säger Pontus Frithiof i ett pressmeddelande.
Inget tyder än så länge, till skillnad från semleskapelser på Höglandet, att någon kommit på kombinationen tidigare.
LÄS MER: Prinsessemlan redan uppfunnen – Höglandet inte först
LÄS MER: Semmelsmoothien redan uppfunnen – Höglandet inte först