Debatt Opinion

Anmälan mot Smittskydsinstitutet och statsepidemiolog Annika Linde

I en intervju för Ulf Elving i svt den 16 oktober 2011 berättar Snittskyddsinstitutet Annika Linde att hon ínte  själv tog någon spruta mot svininfluensan.  Hon uppger också att hon aldrig vaccinerat sig mot influensa för det skulle förstöra hennes  eget immunförsvar.  Och den är mycket bättre än vad en vaccinering kan ge säger  statsepidemilog   Annika Linde.

För något år sedan var Annika Linde intervjuad i svt och talade  sig som vanligt varm  för vaccinering mot influensa och hur viktigt det är att använda handsprit.  Nu föll det sig  så olyckligt att intervjuaren besökte toaletten i chefskorridoren på Smittskyddsinstitutet. Men där fanns ingen handsprit uppsatt. En lätt rodnande Annika Linde fick tillstå att man inte faktiskt inte brukade använda handsprit.

Nu undrar jag hur Annika Linde föreställer sig hur allmänheten reagerar på hennes dubbla budskap. Enligt mitt förmenande undergräver hon på det grövsta förtroendet  inte bara för Smittskyddsinstitutet utan även andra myndigheters  medicinska rådgivning. Hennes förtroende hos svenska folket är redan lågt då hon hämninglöst överdrev pandemihotet i samband med först fågelinfluensan och sedan också svininfluensan. Samtidigt som hon drev en alldeles obefogad hård kampanj för massvaccinering som har visat sig ge stora följdsjukdomar. Varav de drabbade narkolepsibarnen är det mest allvarliga.

Jag vill  att JO granskar Annika Lindes agerande  och hur hon som högsta ansvariga  för  smittskyddet i Sverige  kan hålla sig med två så olika  och förvillande budskap när det gäller att bemöta influensa och pandemier? 

Rune Lanestrand
Tidigare ledamot av sjukvårdsstyrelen I Västra Götalandsregionen

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

5 Comments

  1. Bra! Nu får de stå till svars, som med skrämseltaktik skulle få hela folket att vaccinera sig. Ta ditt ansvar manades vi då, nu visar det sig vem som var ansvarslösa.

Kommentarer avstängda