Nyheter Sävsjö

Anmäler Sävsjö kommun till Konkurrensverket – många byggjobb till samma firma

Byggbolaget Fransson och Nordh Byggnads anmäler Sävsjö kommun till Konkurrensverket för att inte ha låtit upphandla ett antal byggjobb.

Enligt Smålandsnytt menar Fransson och Nordh i sin anmälan till Konkurrensverket att Sävsjö kommun gett byggjobb under fjolåret och 2011 till en och samma byggfirma utan att låta göra upphandlingar. Byggfirman har vunnit en upphandling och sedan fått flera tilläggsjobb utan att upphandling gjorts, menar anmälarna.
Anmälarna vill nu att Konkurrensverket ska utreda om Sävsjö kommun ska betala straffavgifter för att inte ha gjort upphandlingar.
Kommunalråd Stefan Gustafsson (kd) håller med om att fel gjorts och har gett order om bättring.
”Det får inte gå ut beställningar som inte är skriftliga och inte är upphandlade”, säger Stefan Gustafsson till SR Jönköping.
Kritiken mot och missnöjet med Sävsjö kommun bland lokala byggbolag har pyrt länge.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

  1. Bra gjort Fransson och Nordh! Okunskap och dumhet är tyvärr inte straffbart vilket är tur för många av kommunhusets tjänstemän och chefer som fått sina anställningar där med tveksamma meriter. Det är mycket som är ruttet i kommunhuset som får mig och många andra kommuninvånare att hålla för näsan när vi passerar korsningen Odengatan/Djurgårdsgatan.

    ”Sävsjö kommun där dumheten styr”

  2. Äntligen! Har bara väntat på att detta ska hända! Chefer för förvaltningar med starka anknytningar till byggfirman kanske ska undvika att delges information kring offerter och upphandlingar i frågan…

Kommentarer avstängda