Anrikt Nässjöföretag sålt till storkoncern | Höglandsnytt
Ekonomi Jönköping Nässjö

Anrikt Nässjöföretag sålt till storkoncern

Jönköpingsbaserade Simonssongruppen Coach & Capital expanderar och förvärvar Eldon Installation.

Genom förvärvet stärker Simonssongruppen Coach & Capital sin industrisatsning. Målsättningen med förvärvet av Eldon Installation är att växa och utveckla företaget till att ta en ledande position på marknaden.

Eldon Installation var ursprungligen en del av Eldon, som grundades i Nässjö för närmare 100 år sedan. Eldon Installation är verksamt inom områden som installationsprodukter, färdigbyggda centraler, laddstolpar för elfordon och säkerhetsskåp

”Eldon Installation är ett anrikt företag som funnits länge i vår region, och som har en stark position inom utvalda marknadssegment. Bolaget har ett unikt kunnande, en stark historia samt ett innovativt nytänkande. Vår målsättning med förvärvet är att Simonssongruppen Coach & Capital skall bidra till en stark och positiv utveckling av Eldon Installation och ytterligare förstärkt marknadsposition”, säger Niclas Ekblad, VD Simonssongruppen Coach & Capital.

Eldon Installation omsätter cirka 100 MSEK, har cirka 35 anställda och finns lokaliserade i Jönköping och Västerås.
Simonssongruppen omsätter ca 275 miljoner kr

”I Simonssongruppen Coach & Capital får Eldon Installation en stabil och långsiktig ägare, som aktivt kommer att vara med och utveckla vår verksamhet och att stärka våra positioner inom valda satsningsområden. Jag ser fram emot att driva företaget tillsammans med dem”, kommenterar Anders Karlsved, VD Eldon Installation.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook