Nyheter

Ansikte. bröst krossades av skenande traktor

För några dagar sedan klämdes en nioårig pojke i Norrhult till döds under en traktorskopa. Efter en annan olycka ligger en äldre kvinna i koma i respirator på länssjukhuset i Kalmar efter att ha fått en fem ton tung traktor över sig.

Olyckan hände på måndagsförmiddagen på en gård i Skurebo utanför Emmaboda. Det råder oklarheter om hur olyckan gick till.

Enligt uppgift skulle kvinnan utföra göromål på ladugårdsplanen i närheten av en traktor. Anhöriga till kvinnan tror att traktorn kan ha rullat igång av sig själv.

Kvinnan, som var ensam hemma slogs omkull och hade inga möjligheter att värja sig då traktorn, som väger 5,4 ton, rullade över hennes ansikte och bröstkorg.

Det var maken som vid 13-tiden hittade henne liggande på ladugårdsbacken. Anhöriga tror att hon kan ha legat där i cirka 1,5 timme.

Hon var vaken och kunde säga några ord men förlorade medvetandet strax därefter.

Hon ligger nu på sjukhus med krossade revben, punkterad lunga, flera frakturer i ansiktet och krossat bäckenben. Skadorna på lungorna bedöms som allvarligast. Detta till trots bedöms hennes tillstånd som stabilt av anhöriga, skriver barometern.se

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook