Vimmerby

Äntligen åtta moderna rum – här ska lagas tänder

Folktandvården i Vimmerby invigde på torsdagen sin nya lokaler.

Kliniken har flyttat till sin nya adress på Drottninggatan. Det första spadtaget till den nya kliniken togs i april ifjol och nu är lokalerna klara att tas i bruk. Landstingets tandvårdschef Anders Nylander klippte invigningsbandet.

– Vi är så nöjda. Vi har väntat i många år på en ny klinik. Den gamla kliniken har fungerat bra men nu får vi en egen och tydligare entré och ett mer inbjudande väntrum, säger klinikchef Anna Fratczak-Sozanska i ett pressmeddelande.

Totalt innehåller den nya kliniken åtta behandlingsrum med modern tandvårdsutrustning. Ett av behandlingsrummen är extra stort och utrustat med en lift för att patienter med särskilda behov enklare ska få vård. Den totala investeringskostnaden stannar på 23 miljoner kronor, 20 miljoner för byggnationen och 3 miljoner för inventarier.

Till ytan är den nya kliniken mindre, 568 kvadratmeter, men har en bättre planlösning än den gamla. Till exempel är sterilen placerad centralt vilket ger bättre flöden och förutsättningar att arbeta på andra vis.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook