Nyheter

ÄNTLIGEN – De satsar två miljoner kr för att få bort dig från massa mumbojumbo


”Den som inte kan eller orkar tillgodogöra sig sådan kunskap kan vända sig till andra, mindre pålitliga, källor än vetenskapen för att förstå världen. Med rymdsatsningen vill vi motverka den utvecklingen”, säger Håkan Sigurdsson, vetenskaplig ledare på Göteborgsbaserade Universeum, i ett pressmeddelande.

För att uppmärksamma forskningen och öka människors kunskaper om rymden vill Universeum i Göteborg skapa en helt ny rymdupplevelse. För detta har Universeum sökt och beviljats medel från Hasselbladstiftelsen. Totalt två miljoner kr.

– Med rymdsatsningen vill vi synliggöra att världsledande forskning och utveckling finns i Göteborgsregionen och i Sverige, såväl inom industrin som på våra lärosäten. Fysiken har inom många områden tagit så stora kliv att gemene man har svårt att förstå. Det krävs stor ansträngning för att hänga med när vår tids stora upptäckare berättar om Higgspartiklar som ger massa eller gravitationsvågor som färdas genom rymden som böjningar av tid och rum, säger Håkan Sigurdsson.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook