Eksjö Höglandet Jönköping Jönköpings län

ÄNTLIGEN! Eksjöläkare får stort pris


Distriktsläkare i Eksjö får utmärkelsen Årets kollega.

Distriktsläkare Miriam Todd har tilldelats utmärkelsen Årets Kollega av Jönköpings läns läkarförening. För andra året i rad delas utmärkelsen ut och denna gång föll valet på Miriam Todd som nominerats av en kollega på Eksjö Vårdcentral.

Läkarföreningen vill uppmärksamma läkare som i sitt dagliga arbete bidrar till ett gott arbetsklimat genom att vara kollegiala, omtänksamma och generösa med sitt kunnande, sin erfarenhet och tid.

Motiveringen:
”Miriam är den mest inspirerande och energifyllda förebild man kan önska sig. Hon tillför glädje till arbetsplatsen och skapar en arbetsmiljö som gör att man alltid ser fram emot att komma till arbetet, även på måndagarna och efter semestern! Hon skapar gemenskap i arbetsgruppen, hittar alltid något sätt att vända det tråkiga eller svåra till någonting roligt och spännande och trots sitt fulla schema lyckas hon hitta tid att svara på frågor, hjälpa och stödja. Hon är en fantastisk handledare för alla utbildningsläkare, bryr sig om alla, såväl patienter som kollegor och är en stöttepelare för alla både på arbetsplatsen och utanför.”

– Vi tycker det är viktigt att uppmärksamma läkarkollegor i en positiv anda och därför har Läkarföreningen valt att instifta denna utmärkelse, säger Bengt Hultberg, ordförande i Läkarföreningen, i ett pressmeddelande.

Utmärkelsen uppmärksammas med ett diplom, en ljusstake och blommor.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook