Debatt

Äntligen kulturhus i Vetlanda?

Torsdagen den 24 november kunde man på Vetlanda-Postens insändarsida läsa om att S-kvinnorna i Vetlanda hoppas att ett kulturhus snart ska byggas.

 

Monica Toll, Catarina Rönnung och Greta Krieg, som undertecknade insändaren, konstaterade med stor glädje att ett förslag till ett centralt beläget kulturhus tagits fram jämte en smart finansiering.

I början av oktober presenterade Carlfo Fastighets AB ett förslag till kulturhus och bostäder på Folkets Hus-tomten. Enligt förslaget finns det 3 300 kvm yta tillgänglig för kulturverksamhet. Förslaget innebär bl.a. att nuvarande bibliotek och några kommunala kontorsutrymmen skulle flytta till den nya byggnaden. Enligt fastighetsbolaget är tanken att mycket av den verksamhet som finns i Folkets Hus ska kunna utvecklas och kompletteras genom nybyggnation.

Jag är naturligtvis positiv till att ett kulturhus byggs i Vetlanda. Jag välkomnar initiativ från näringslivet som ökar attraktiviteten för vår kommun.

Det som jag inte hört något om, men säkert andra känner till, är den smarta finansieringen. Innan kommunen går alltför långt i planeringen så måste naturligtvis ekonomin diskuteras. Kanske någon kan redovisa denna ”smarta finansiering” för såväl undertecknad som för Höglandsnytts läsare.

INGEMR STURESSONkristdemokrat

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook