Ekonomi Eksjö Höglandet Toppnyheter

ÄNTLIGEN – mindre öppet på fritidsgårdarna i Eksjö kommun

Konstgräs är grönt, skattebetalarnas ok är tungt. Budgeten måste skäras ner och kommunledningen i Eksjö väljer att lägga pengar på viktigare saker än fritidsgårdar.

Konstgräs för miljoner kr, sponsring av musikkonserter och flera hundra tusen kr på ett bakverk. Kommunen väljer sina utgifter med omsorg.

Till de omhuldade utgiftsposterna hör inte längre fritidsgårdarna, en i allmänhet historiskt sett håglös miljö präglad av t ex stillasittande datorspelande eller skrik och skrän långt från familjers trygghet och en plats som många ungdomar skytt som pesten p g a den deprimerande stämningen och risken för att hamna i dåligt sällskap inte minst p g a våldsamheter. Våldsamheterna har varit så pass allvarliga att personalen använder överfallslarm.

Nu, i mars, dras öppettiderna ner ordentligt på fritidsgårdarna i Eksjö och i Mariannelund, enligt Eksjö kommuns budgetplaner. I Eksjös ska fritidsgården bara vara öppen två dagar i veckan och i Mariannelund en dag i veckan. Tidigare har öppettiderna varit synnerligen generösa, till sent på kvällarna, med hög personaltäthet för de ungdomar som vågat sig dit.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook