Äntligen – nu ska utlänningarna komma till Höglandet | Höglandsnytt
Höglandet Jönköping Jönköpings län

Äntligen – nu ska utlänningarna komma till Höglandet

Ett nytt samarbetsavtal är på gång för att få in utländska investeringar till Höglandet och Jönköpings län.

Region Jönköpings län och länets 13 kommuner tecknar ett samarbetsavtal med Business Sweden i syfte att attrahera utländska investeringar till Jönköpings län. Avtalet skrivs på under torsdagen.

– Genom samarbetet får vi tillgång till Business Swedens expertkompetens, internationella organisation och kontaktnät. På sikt vill vi att samarbetet ska attrahera utländska etableringar och ge förutsättningar för nya arbetstillfällen och kompetens till vårt län, säger Nässjöpolitikern Malin Olsson, regionråd (M) och ordförande för nämnden arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet (ANA), i ett pressmeddelande. Malin Olsson är en av de som ska underteckna avtalet.

– Business Sweden gratulerar Region Jönköpings län och länets kommuner till beslutet att tillsammans satsa på att öka länets internationella konkurrenskraft. En regional organisation är nödvändig för att hantera inkommande förfrågningar om utländska investeringar och etableringar i regionen, säger Francisca Herodes ansvarig för regional samverkan vid Business Sweden.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook