Ekonomi Höglandet Jönköping Jönköpings län

ÄNTLIGEN – Ny tjänst visar hur mycket kommunpolitiker slösar bort dina skattepengar

SKLs tidning Dagens Samhälle förvärvar databasen över de nationella offentliga inköpen från företaget DoubleCheck för att kunna erbjuda mer insikt om de offentliga affärerna.

– Vi vill med köpet bidra till en ökad transparens över hur våra gemensamma medel används. Med förvärvet kan vi nu erbjuda en mer komplett tjänst över i princip samtliga affärer som görs med våra skattepengar, säger Dagens Samhälles chefredaktör och vd Olov Carlsson i ett pressmeddelande.

Dagens Samhälle köper DoubleChecks databas och affärsområdet Research. DoubleCheck har sedan 2012 samlat och bearbetat information om de offentliga affärerna. Dessutom har man erbjudit affärsstöd baserat på sin research.

Delar av företagets personal kommer följa med vid köpet. Affären innebär också ett fördjupat samarbete med dess vd Fredrik Tamm. Han ser en möjlighet i att företagets kunskap nu når en bredare målgrupp:

– Vi på DoubleCheck har jobbat med offentlig affärsdata under många år och vet att den varit viktig för att skapa bättre upphandlingar och större förståelse för hur den offentliga marknaden fungerar. Att detta sprids till fler kommer bidra till en sundare offentlig marknad, säger Fredrik Tamm.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook