ÄNTLIGEN – Ökänd rondell byggs om | Höglandsnytt
Jönköping

ÄNTLIGEN – Ökänd rondell byggs om

Under nästa vecka inleds arbetet bygga om Torparondellen i Jönköping. Rondellens begränsningar vad gäller trafikmängd måste bort.

Rondellen behöver också göras säkrare för oskyddade trafikanter till och från Munksjöstaden. Arbetet beräknas vara klart i oktober.

Torparondellen är bara tillfälligt återställd efter de VA-arbeten som utförts i området och behöver återställas och byggas om. Ytterligare ett övergångsställe behöver byggas för att göra rondellen säkrare för oskyddade trafikanter, och busshållplatser behöver renoveras.

För att förbereda inför att fler människor kommer att flytta in i Munksjöstaden behöver kapaciteten i Torparondellen ökas och ytterligare ett högersvängsfält norrifrån kommer därför att byggas.

Under ombyggnadstiden behöver trafiken etappvis ledas om.

– Det kommer gå att köra längs Barnarpsgatan under hela entreprenaden, men Torpagatan och Östra Torpagatan kommer etappvis behöva stängas av. Trafiken kommer då att hänvisas till Kungsgatan, Drottninggatan samt Klostergatan och Brahegatan, berättar Peder Lundberg, projektledare på Jönköpings kommun, i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook