Äntligen – seger för Vetlanda BK

Äntligen efter tre tråkiga förluster blev det under lördagseftermiddagen vinst för Vetlanda BK hemma i Sapa arena.

Det var en match som Vetlanda BK tveklöst skulle vinna – mot tippade bottenlaget Gripen-Trollhättan – och dessutom måste vinna för att inte helt hängas av redan i inledningen av säsongen.

Det tog dock nästan hela första halvlek innan Vetlanda BK genom Joakim Andersson fick hål på Gripenförsvaret. Och det tog lång tid i andra halvlek innan 2-0 kom. Först 20 minuter in i halvleken kunde Andersson sätta 2-0 på straff.

Johan Löfstedt fortsatte målskyttet med 3-0 på hörna drygt fem minuter senare och Joakim Andersson satte sitt tredje mål fem minuter från slutet.

Allt verkade oavgjort. Det tyckte inte Gripen som några sekunder från full tid reducerade och i 91a minuten gjorde 4-2. Vid det laget återstod nästan två minuter av matchen och Gripen pressade på men kom inte närmare och VBKs förbannelse den här säsongen fick inget fortsättning.