Sport

ÄNTLIGEN – SM är igång och det är iskallt


En av de kallaste sporterna som finns och svenska mästerskapen avgörs nu i Jönköping.

Årets curling-SM har startat i Jönköping och totalt 31 lag finns med i kampen om SM-medaljer för damer, herrar och i rullstolscurling. För de bästa herr- och damlagen ger ett SM-guld också en plats i landslagstruppen kommande säsong.

– På herrsidan är det ett annorlunda år då båda lagen i landslagstruppen (Edin och Eskilsson) saknas i startfältet. Lag Eskilsson är Sveriges representanter vid Vinteruniversiaden i Kazakstan och lag Edin spelar en stor inbjudningstävling i Banff, Kanada. Men samtidigt öppnar det möjligheter för andra lag som jagar en plats i truppen. Team RP från Sundbybergs CK och lag Melin från Skellefteå CK får båda en favoritstämpel av mig, säger förbundskapten Peja Lindholm i ett pressmeddelande..

På damsidan heter storfavoriterna lag Hasselborg, Sundbybergs CK och lag Sigfridsson, Skellefteå CK.
Hemmalaget Jönköpings CC Energi, som har tre raka SM-silver, är ett av de tippade topplagen när tävlingarna ska avgöras på söndag.

SM-tävlingarna arrangeras av Jönköpings CC och förbundskapten Peja Lindholm hyllar klubbens insatser som tävlingsarrangör.

– Jönköping börjar kännas som vår nationalarena. Och med det menar jag att klubben alltid levererar förstklassiga spelförhållanden och bra värdskap som skapar en inbjudande atmosfär och tävlingar av högsta klass, säger Peja Lindholm.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook