Vetlanda

ÄNTLIGEN – Stort möte i Vetlanda om Sveriges otäckaste människor

Ett politiskt möte anordnas under nästa vecka i Vetlanda med det nationalistiska partiet Sverigedemokraterna (ett parti med sin grundat i den svenska nazistiska rörelsen) som tema.

Sverigedemokraternas ursprung är den nazistiska rörelsen. Nazismen, som fullkomligt ovetenskapligt hävdar skillnader mellan olika folkgrupper – vilket också SD gör i sitt partiprogram, ligger bakom dels mord och folkmord på tiotals miljoner människor under 1930- och 1940-talet och dels ett stort antal våldsdåd, flera med dödlig utgång, i Sverige de senaste årtiondena.

Sverigedemokraterna förespråkar i sitt partiprogram en omvälvning av svenska samhället i enlighet med nationalismen som genom historien bringat lidande och död för miljontals människor världen över. Ledande Sverigedemokrater har utlovat allvarliga repressalier mot flera grupper i samhället om partiet kommer till makten, inte minst invandrare, journalister och andra grupper partiet må finna misshagliga.

Socialdemokratiska underorganisationen S-kvinnor anordnar på måndag ett möte i Vetlanda om SDs politik och hur den ska bemötas.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook