ÄNTLIGEN – Tredje gången gillt för Vetlanda BK

En gång. Och en gång till. Sedan tyckte Vetlanda BK det var nog och besegrade IFK Motala med 2-4 (1-3).

VBK har mött Motala två gånger den säsongen. Och förlorat båda. Tredje gången gillt. I söndags i Vetlanda var hörnorna debaclet för VBK – och dess motsats för Motala. I söndags brände VBK en straff. Nu Motala. Nu blev det tvärtom.

Eetu Peuhkuri (direktskott) och Adam Rudell (retur) såg till att VBK fick full utdelning på sina två första hörnor. Och strax därefter satte Emil Fedorov 0-3. Då hade det bara spelats knappt 14 minuter.
Motala reducerade dock strax därefter.

Den andra halvleken kännetecknades av hafsigt spel för båda lagen. Samt en missad straff av forne VBK-spelaren Erik Ivarsson som drog den både över och utanför mål.

De sista 10-15 minuterna fick VBK mest slå ifrån sig. Och man försvarade tvåmålsledningen ända in i kaklet. Fedorov gjorde sitt andra och VBK:s 1-4-mål i andra halvlek.

Det spel VBK presterade den gången var också betydligt bättre än senast. Niklas Gälman var tillbaka i VBK och på halven. Men det var långt ifrån den Gälman som spelade före skadan.

Klart piggast i VBK var Pontus Vilen. Han överglänste klart sin mittfältskollega Daniel Johansson som spelade ganska initiativlöst.

Även mittfältare tre, Peuhkuri, var drivande liksom Tobias Nyberg. Ett plus också till målvakten David Borvall som även han var tillbaka på isen efter att ha vilat senast.

Nu vilar VBK ända fram till annandagen då man tar emot Frillesås i ”derbyt”. Å andra sidan är det mer derby än Kalix…