Äntligen Vetlanda BK-vinst

Efter sju matcher och minst åtta bedrövelser vann då Vetlanda BK igen. Och man gjorde det på bortaplan mot Bollnäs med 2-4 (1-2) där segrarna lyst med sin frånvaro senare år.

[adrotate banner=”28″]
VBK kom att möta Bollnäs under perfekta förhållanden på Sävstaås.
Hemmalaget tog ett tidigt grepp om matchen och gjorde också 1-0 efter 10 minuter.
VBK åt sig in i matchen och 38 minuter in i densamma spelade Johan Löfstedt bollen bakåt till Anatoly Suzdalev som klappade till och gjorde 1-1.
Det gjorde också Patrik Thulin i slutminuterna av första halvlek då han på hörna gav VBK ledningen med 1-2.

Bollnäs tog på nytt tag i matchen i början på andra och följdriktigt kom också 2-2.
William Sjöberg gjorde 3-2 i 65:e minuten framspelad av Johan Löfstedt.
Återstående tiden av matchen hade Bollnäs mängder med resultatlösa hörnor.
Istället kunde Johan Löfstedt avgöra matchen med sitt 2-4-mål framspelad av backen Jesper Hvorum. Då stod klockan på 93 minuter.
VBK gick därmed upp på den sista slutspelsplatsen men då har också lagen spelat olika antal matcher.
Nu möter VBK Kungälv hemma på fredag i en match som också TV-sänds.

Från övriga matcher märks inte minst Sandvikens 12-3 på Villa-Lidköping där Christoffer Edlund gjorde fem mål.