ÄNTLIGEN – VIKTIG SEGER FÖR VETLANDA BK

Visserligen bara andra omgången, men Vetlanda BK tog i kväll en mycket viktig seger. Laget besegrade IFK Motala med 3-2 (0-0) där Emil Fedorov avgjorde i slutminuterna.

Matcherna mot Motala brukar vara stentuffa och kvällens utgjorde inget undantag. VBK fick slita för de två poängen, men var samtidigt det klart bästa laget. Den första halvleken slutade mållös men redan här borde VBK haft ledningen med ett par mål. Emil Fedorov och Eetu Peuhkuri missade bland annat varsitt friläge. Eller missade. Motalas målvakt Jussi Aaltonen räddade och han storspelade matchen igenom.

I början av andra halvlek tog Motala ledningen på straff.
Pontus Vilen kvitterade genom att slå i en tredje retur, men den glädjen varade inte längre än knappa minuten. Då tog Motala på nytt ledningen, även det målet på en retur. Nu tryckte VBK på ordentligt och Niklas Gälman kunde kvittera med tio minuter kvar att spela.

Motala kom upp i ströanfall och man väntade sig bara en motalahörna och 2-3. Istället kunde Emil Fedorov ta revansch på sin frilägesmiss i början av matchen och peta in 3-2. Ett helt klart rättvist resultat men spelmässigt måste ändå VBK kunna bättre. Och då framförallt i anfallsväg. Det saknas tyngd i anfallen och skottvilligheten är alldeles för dålig.

Man måste ta fram bättre takter på fredag kväll då man bortaspelar mot nykomlingen AIK som ikväll besegrade Sirius. 954 åskådare såg hemmapremiären i Hydro Arena, 682 färre än vad fallet i Åby där hemmalaget besegrades av Frillesås med 2-4. 1636 åskådare såg matchen i Erikssons Arena som den den nya hallen heter.