Äntligen vinst för Vetlanda BK

Vetlanda BK vann rättvist hemma. Efter hemska 4-12 mot Villa-Lidköping i onsdags fick Vetlanda BK en snabb återupprättelse. Detta när IFK Vänersborg besregrades med 2-1 (1-0)  i Sapa Arena på fredagskvällen.  VBK lämnade därmed över nedflyttningsplatsen i bandyns elitserie till Kalix. Men inte nog med att VBK vann matchen.
Man gjorde det fullt rättvist. Speciellt i första halvlek visade man upp ett anfallsspel som man varit långt ifrån tidigare.
De 1-0 som man gick till halvtidsvila med borde varit 3-0 – och kanske 4-0.
Det vara bara en storspelande Gabriel Bridholm i Vänersborgs mål som höll nere siffrorna.
Bland annat hade ryssen Anatoly Suzdalev två jättelägen som Bridhholm gjorde två makalösa räddningar på.
Men amerikanen Daren Richardsons panghörna i taket var Bridholm inte i närheten av och som betydde första halvlekens enda mål.

Daren skulle protokollföras ytterligare två gånger.
Först när han i en kontring passade fram Stefan Norden till 2-0-målet i 51:a minuten via ett släpp bakåt.
Dessutom när han i slutminuterna tog en konstruktiv utvisning för laget VBK långt ute vid sargen.
Daren Richardson är helt klart det stora utropstecknet i VBK den här säsongen.
Minns då att han hamnade i klubben via ett try out-kontrakt vilket innebar att VBK-ledningen inte direkt visste var de egentligen hade honom.

IFK Vänersborg reducerade till 2-1 på hörna genom gamle VBK-bekantingen Marcus Sixtensson-Ottosson med dryga 20 minuter kvar att spela.
Därefter missade Björn Einarsson ett friläge (ribban) och 2-1 var fullt rättvist inför hela 1346 åskådare.

VBK passerade alltså Kalix som förlorade hemma mot Hammarby med 3-5.
Patrik Nilsson gjorde två sena Hammarbymål vilket givetvis VBK gladligen tackade och tog emot.
Nästa match spelar VBK på tisdag kväll mot Sirius i Uppsala.