"Använd inte skattepengar på ny logotype för Vetlanda kommun" | Höglandsnytt
Debatt Opinion

”Använd inte skattepengar på ny logotype för Vetlanda kommun”

”Skattepengar till att skapa ny logotype är ingen prioriterad utgift. Dessa pengar borde komma prioriterad verksamhet tillgodo, exempelvis skolan som tvingas till nedskärningar”, skriver oppositionspolitikerna Jan Johansson (vf) och Magnus Olofsgård (fp) i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.

[adrotate banner=”6″]

280.000 kr – ”inget att rya om” ! Kommunalrådet Tommy Bohman (s) gör märkliga uttalanden om användningen av skattepengar.
Först blir Bohman upprörd över den gjorda upphandlingen och menar  att frågan om ny logga borde diskuterats politiskt. Två dagar senare, efter att ha pratat ihop sig med Håkanson &  Färjhage vänder han kappan och säger att ”det inte är något att rya om”. Kommunfullmäktige skulle, enligt Bohman, i juni tagit beslut i denna fråga.

Det Bohman nu, efter nämnda överläggningar, åberopar är en budgetpost som heter ”Varumärke och Webbutveckling”. Att stärka kommunens varumärke är något helt annat än att använda skattepengar till att skapa ny logotype .

Det här är väl enligt vår uppfattning ingen prioriterad utgift. Vi anser att dessa pengar borde komma just prioriterad verksamhet tillgodo där de bättre behövs inom skola, vård och omsorg.

Summan 280.000 är icke föraktlig och skulle vara välkommen inom exempelvis skolan som tvingas till nedskärningar och försämrad verksamhet vilket i sin tur drabbar de som bäst behöver hjälp.

Då kommunen för 8 år sedan beslöt om kommunens logga föregicks detta fullt korrekt av en politisk diskussion. Behovet av ny logga borde varit föremål för diskussion och beslutats av politikerna.

Bohmans påstående att kommunfullmäktige i juni 2012 skulle beslutat om ny logotype stämmer dåligt! Budgetpostens innehåll har aldrig varit föremål för någon som helst politisk diskussion! Vi i oppositionen föreslog för övrigt en annan investeringsbudget där den åberopade budgetposten icke ens fanns medtagen i budget år 2013.

Skattepengar ska användas där de bäst behövs!

Jan Johansson, vetlanda framåtanda

Magnus Olofsgård, folkpartiet liberalerna

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

4 Comments

 1. Det är tur att det är vindstilla annars skulle Bohman blåsa bort lång, lång väg med den kappan uppknäppt!!! Är det inte dags att sluta låta Håkansson/Färjhage bestämma över dig Bohman?

 2. Nu fiins en tyngre opposition än vad vi sett på länge, en nödvändig sådan, som kan bryta tillbaka kompanjonerna Håkansson/Färjhage i deras agerande, som gång på gång sätter Tommy Bohman i skamvrån och som nu igen avslöjar att han hinner inte med i svängarna när Ramkvillaparet kör så det ryker.
  Vår kommun behöver förändringar med personer som förstår vad ekonomistyrning är. Tre kommunalråd som inte vet vad den ene och den andre gör behöver bytas ut. Kommunchefen och tillika koncernchef över våra bolag, vår f.d. ekonomichef ska sättas i karantän tills han förstår vikten av lämpliga förankringar hos sina överordnade.

 3. Sorgligt, alltsammans! Nu kommer kanske Bohman med sitt helidiotiska förslag till kulturhus!
  Bohman (s) styr inte kommunen och i den här frågan styrs han av det företag som kommit med förslag som bör förpassas till papperskorgen så länge som nedskärningar fortsätter i vår kommuns välfärd. Har hört att Bohman ”till sin hjälp” styrs av en tjänsteman vid fastighetsförvaltningen som dribblar med demokratin vid sidan om de beslutande politikerna.
  Förfarandet och ”giftemålet” med Carlfo gör att övriga lokala byggföretag krävt en kravspecifikation men avspisats i sin ambition. Någon sån finns inte. Heregud- vad sysslar kommunen med?
  Den helt onödiga utgiften på 280.000 kr för ny grafisk profil göder ännu en konsult. Vem styr i den frågan ? Jo tjänstemän för inte är det stackars kommunalrådet Bohman (s). Enligt Sveriges Radios hemsida – nyheter- får kommunen i upphandlingen en ny grafisk profil med logotyper för annonser, reklam och brevhuvud. Huvudlöst handlande är svaga ord för kommunens ständiga fadäser. Vad kommer härnäst?
  Leif

 4. Denna patetiska röra får mig att härleda detta spektakel till ordspråket : Ju fler kockar desto sämre soppa.
  Menar Herr Bohman att det är viktigare att göra om en kommun logga i dessa tider med kostnaden av en heltidslön för en lärare.
  Dessa kommunalråd har gång på gång visat att de inte kan hantera en kommun verksamhet av detta slag. Att säga att det kommer kosta 280.000 utan att tänka på dess biverkningar hos alla som måste byta ut loggan då är rent utav falskt yttrande. Merkostnaderna kommer bli så mycket mer men det syns inte på en gång så Färjhage och Bohman kan kanske komma undan med det?!

  Jag skulle vilja veta vad som Majoriteten har gjort som är positivt för vår kommun igentligen för vad jag kan komma ihåg så är det bara SÄLJ & LÄGG NER som är synonymt med Majoriteten

Kommentarer avstängda