Är det lovligt med nytänkande i Vetlanda? | Höglandsnytt
Debatt Opinion

Är det lovligt med nytänkande i Vetlanda?

Ungdomar – framtiden tillhör er i högre grad än oss äldre, ni som vågar sätt spets på detta och liknande. Prestige och gamla låsningar – förskjut sådant elände till förmån för nytänkande.

Från ungdomligt håll och särskilt från politiskt engagerad ungdom har omfattningen ökat med inlägg i den offentliga debatten.
Allianspartierna M, C, KD och FP är splittrade och som det kallas M och C har gått in i en ohelig allians med S.
KD och FP hör nu mera till oppositionen där uppstickaren VF fått ta på sig rollen som oppositionsledare och dessutom besätter de en stol med oppositionsrådet Jan Johansson.
En stabil och övertygande styrning av nya maktblocket känns minsann inte övertygande.

En ungmoderat Christian Janér – gör synligt att han avser samla och samordna sig med de tre övriga allianspartiernas organiserade lokala ungdomsföreningar för att om så får uttryckas, sätta blåslampa på sina toppar i moderpartierna.
Den som är uppmärksam kan notera att Muf genom Christian Janér under senare tid flaggat för mer resurser till skolan i stället för att lägga 11 miljoner till hyror i ett nybyggt kulturhus.
Han söker också bättre bemötande från vår kommun för utveckling av grafittikonst. Senaste utspelet gäller behov av en barnombudsman.

Nyligen gjorde kommunen bekant att en utredning om Mogärdeskolans framtid är tillgänglig på hemsidan.
Med tanke på det osannolika att politiker skulle besluta om skattehöjning för att starta processen för ett kulturhusbygge inom det närmaste, kan då detta vara ett tips för handlingskraftiga politiskt engagerade ungdomar från alla politiska partier?

 1. Håll kulturhusfrågan levande men avvakta med ett förverkligande till det finns ekonomiska rättvist prioriterade förutsättningar.
 2. Kvarteret där Mogärdeskolan finns i dag – gör det på sikt till ett kulturcentrum med kommunen som huvudman när en ny lågstadieksola och en högstadieskola har förverkligats på andra platser som utredningen visar.
 3. Sök förhandlingsöppningar som kan leda till att det i stället byggs maximerat antal lägenheter på den plats där planeringen är att bygga kulturhus och bibliotek.

Ungdomar – framtiden tillhör er i högre grad än oss äldre, ni som vågar sätt spets på detta och liknande. Prestige och gamla låsningar – förskjut sådant elände till förmån för nytänkande.

Tipsare från Vetlanda

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

 1. Jag gillar din syn på Vetlanda kommun och hur man ska gå vidare i dessa frågor!

 2. Christian Janér ungmoderat, – ditt namn förekommer mer än någon annans, av t. ex. våra tunga politiker, då i debatter och i kommentarer på Höglandsnytt.

  Någon har uttryckt – ”Ungdomar – framtiden tillhör er i högre grad än oss äldre”.

  Jag gillar när särskilt unga stiger fram som nytänkare, fria från bindningar till de gamle.
  Man måste inte göra som förut och beslut gäller tills annat beslut är taget, därför är det viktigt med en levande opinionsbildning, märk väl – ”för och emot”.

  Ditt engagemang och strategiska val att förklara för din gruppledare Klas Håkansson (M) att du väjer att inte gå ifrån att tala om sanningar – det vill jag minnas att du sagt vid tillfälle.
  Nu ser jag med intresse fram emot att ni ungdomar inom alliansen och från övriga partier att ni gör utspel parallellt med maktblockets topp – hur ni ser på och tar ställning – när information ska ges till den entreprenör som erbjudit sig att bygga kulturhuset, jag tror redan den 13 september och med avsiktsförklaringar i oktober då med beslut i kommunfullmäktige.
  Bedömer du Christian Janér att en majoritet av moderater är för att hyra in sig i ett kulturhus?
  Hur uppfattar du att gruppsamtalen visar att som centerns Börje Wilsborn kan tänka sig en skattehöjning som täcker ökade kostnader, är det även en moderatlinje?

 3. Jag tror att majoriteten av moderater säger ja till att få hyra in sig på ett nytt kulturhus!

  Fråga numer två kan jag tyvärr i nuläget inte ge svar på, för känsligt för mig att yttra mig om!

  Lägg gärna till mig på nån social media där du/ni kan se mer vas jag arbetar med!

Kommentarer avstängda