Debatt Opinion

”Är en logga viktigare än utbildning? Hur tänkte ni ledande kommunpolitiker?”

”Våra barn är vår framtid men ni skär ändå gladeligen ner i skola och omsorg. Ni slänger iväg 280 tusen på en kommunlogga”, skriver oppositionspolitikerna i Vetlanda Niklas Hugosson (vf) och Jan Erik Josefsson (kd) i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.

[adrotate banner=”6″]

Korten på bordet.

Hur tänkte ni ledande kommunpolitiker när ni i somras lovade att ingen skulle behöva lämna sina arbeten. Ni kunde bara ta bort ”onödiga timmar”. Några månader därefter varslar ni  ett stort antal tjänster inom skolan. Nu sitter nog dessa berörda personer och resten av kommunens invånare och undrar hur ni tänkt.

Våra barn är vår framtid men ni skär ändå gladeligen ner i skola och omsorg.

Ni slänger iväg 280 tusen på en kommunlogga, grafisk profil, som i slutändan kommer att kosta skattebetalarna det 3-dubbla. Enligt vad jag har fått till mig så fungerar upphandling i kommunen så att man ska ha offentlig upphandling för att få bäst pris inte högst ! Vad fick ni?

Denna onödiga utgift skulle resulterat i betydelsefulla tjänster inte minst vid vår skola i kommunen.

Vad ni inte tänkt på är alla de merkostnader som det medför att ändra grafisk profil.

Är en logga viktigare än utbildning? 

Det kommer att bli tvunget att ändra alla brevpapper och skyltar och kläder. Är ni beredda på detta och var finns dessa pengar budgeterade?. Vad är det med den nuvarande loggan som inte är tillfredsställande?

Varför kan kommunen inte lägga pengarna istället där de behövs? Vi i kommunen ska väl inte skapa utgifter utan skapa inkomster till kommunen. Det vore roligt om ansvariga kunde förklara detta slöseri i dessa tuffa besparingstider.

Niklas Hugosson, vetlanda framåtanda
Jan Erik Josefsson, kristdemokraterna

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

5 Comments

 1. Skulle vara intressant att se slutfakturan när alla ändringar är gjorda. Det slutar inte på 280 000 kr!!. Bra att någon tar upp detta, det är våra skattepengar som används till en onödig utgift. Vetlanda kommun blir inte mer attraktiv för att man ändrar en logga!! Försök satsa på skola, vår och omsorg istället så att vi kan få hit fler invånare. Profilera er som en mer positiv kommun- det gör man inte genom att ändra logga!!

 2. Ja just det! ”Korten på bordet”.
  Niklas VF och Jan Erik KD ni är onödigt undfallna när ni skriver:
  ”Det vore roligt om ansvariga kunde förklara detta slöseri i dessa besparingstider”.

  När maktblocket mörkar de verkliga och mångdubbelt högre kostnaderna än redovisat konsultarvode om 280 000 kronorna, – är det läge för er i oppositionen att sätta Tommy Bohman (S), Gunilla Hjelm (C) Klas Håkansson (M) och vår koncern- och kommunchef Magnus Färjhage i skamvrån – ända tills de på fullständigt sätt kan redovisa den totala beräknade kostnaden, inklusive alla de timmar som personal får engagera sig för att förändra. Personalens tid kan användas bättre än att i nuläget hålla på med sådant som inte är nödvändigt.

 3. Ännu ett uttryck för att höglandskommunernas ledning verkar tycka att garnityren är viktigare än innehållet? Har man ett högkvalitativt innehåll, behöver man inte kämpa så förfärligt med ytan. Satsa på kärnverksamheterna skola, vård, omsorg och kultur istället!

 4. Hej på er i VF och KD, samt signaturerna ”HiT”, ”Korten på bordet” samt ”Jan”.

  Ingångarna är många men var har ni utgångarna – det blir mycket prat om ett eventuellt införande av en ny kommunlogga. Ännu finns inte något beslut.
  Magnus Färjhage kommunchef äger inte frågan.
  I demokratisk ordning kan en uppdaterad utgång skapas, där begreppet: ”Ett beslut gäller till annat blivit beslutat.
  Gå nu från prat till handling, ta in det som är bäst för de flesta, pröva och besluta om en senareläggning av ett omfattande arbete med införandet av en för dagen inte nödvändig ny kommunlogga.

  Av debatt kan insyn och bilder ges av när något inte är bra. Alla med synpunkter – gå in i verkstaden, börja jobba på ett annat beslut, – vi kan leva gott med den logga vi har i dag och den nya tar vi in när bättre läge har uppstått. De 280 000 kronorna behöver inte vara bortkastade.
  Prestige och kommunledningsförvaltningens styrningar bör får mer transparens så att vi som ska stå för det hela vet mer om hur det går till i ”Slagskeppet vid torget”.

 5. Hej alla glada debattörer. Byt ledning i kommunen. De nuvarande kommunalråden klarar inte av att styra. Makten utövas av en tjänsteman. Var finns Bohman? Vi har Svinarps kommun i Smålands Vetlanda. En sosse som ska styra men åker vante åt alla håll!
  Till sign Jan ovan: Kulturen är ingen kommunal kärnverksamhet.
  Du verkar i övrigt vara förnuftig. Men kommunen ska icke primärt syssla med kultur och fritid. Det är en frivillig och inte lagreglerad verksamhet. Syssla med väsentligheter.
  Annat kan vi göra när pengar finns!
  Vetlandabo

Kommentarer avstängda