Ekonomi Sävsjö

Arbetslösheten i Sävsjö är ”extremt hög”

Arbetslösheten bland utlandsfödda i Sävsjö är, enligt Arbetsförmedlingen, ”extremt hög”. Men skillnaden mellan befolkningsgrupper är stor.

Enligt ett pressmeddelande från Arbetsförmedlingen beror den ”extremt höga” arbetslösheten på att Sävsjö kommun i förhållande till sin storlek tar emot ett stort antal nyanlända. Arbetsförmedlingens handläggare arbetar under hårt tryck.
”Det finns mycket som vi skulle vilja göra annorlunda, men med tanke på omständigheterna är vi ändå glada att vi lyckas hjälpa så många”, säger arbetsförmedlare Lena Petersson i pressmeddelandet.
Enligt Arbetsförmedlingens analytiker för Jönköpings län, Josef Lannemyr, är det vid en jämförelse med övriga Sverige bara några få kommuner som haft en kraftigare ökning av arbetslösheten det senaste året.
Men statistiken visar också stora skillnader mellan befolkningsgrupper
”För personer födda i Sverige minskade antalet arbetslösa i Sävsjö med 4,1 procent i jämförelse med mars 2014. För utrikesfödda ökade antalet arbetslösa med 39,5 procent under samma period”, förklarar Josef Lannemyr.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Sävsjö kommun får väll anställa alla arbetslösa ! Då kan Kommunalrådet Stefan Gustafsson, säga: Vi är best i Sverige !

Kommentarer avstängda