Aneby Ekonomi

Årets företagare utsedd – gör inte som storbolagen, stannar i kommunen

Per-Anders Josefsson som driver Lövsta Trähus har utsetts till årets företagare i Aneby kommun. Priset delades ut igår onsdag.

Lövsta Trähus håller just på med en expansion och rustar upp Anebyhus gamla lokaler. Lövsta Trähus har blivit känt efter att bolaget byggt hus åt personer som t ex Zlatan Ibrahimovic och Börje Salming eller jättevillan på 1200 kvadratmeter åt en kund i Norge.
Motiveringen från kommunens sida lyder:
”Per-Anders är en god ambassadör för Aneby och visar i sitt ledarskap både mod, engagemang och framåtanda för att vara med och utveckla på det lokala planet”, som med ”kraft visat att han här vill satsa och utveckla både sitt eget företag och möjligheterna för en växande industriby”.
Lövsta Trähus grundades för 32 år sedan och det finns inga planer på att flytta från kommunen, så som t ex Hags och Fläktwoods gjort och tänker göra.
”Vad som har hänt med en del av de andra företagen i kommunen på senare tid är tragiskt”, säger Per-Anders Josefsson i ett uttalande.

Lövsta trähus har 11 anställda och omsätter 28,3 miljoner kr. Enligt senaste bokslut gjorde bolaget en vinst på 3,3 miljoner kr och har tillgångar på drygt 50 miljoner.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook