Nässjö

Åskan kan ha orsakat stopp i tågtrafiken till Nässjö C

Midsommarfirandet är i fara. Det är tågstopp på Södra stambanan mellan Malmö och Hässleholm idag fredag morgon.

UPPDATERAD: 09:33, 10:08, 14:45, 16:14
I nuläget ingen prognos, meddelar Trafikverket vid 09-tiden.
Orsaken till stoppet anges som ett elfel men också som naturhändelse. Det handlar troligtvis problem efter åskoväder.
UPPDATERING
Tågstoppet mellan Malmö och Hässleholm är nu hävt, meddelar Trafikverket vid 10-tiden. Det går dock endast att trafikera ett av två spår mellan Eslöv och Höör. Det uppstår även förseningar på grund av ett signalfel i Åkarp. Ersättningsbussar fortsätter att trafikera på sträckan Hässleholm och Malmö. Orsaken är en nedriven kontaktledning i Stehag.

UPPDATERAD 14:45

Det fortsatt stora förseningar på södra Stambanan under eftermiddagen. Detta beror på att det endast går att trafikera ett av två spår mellan Eslöv och Höör. Det uppstår även förseningar på grund av ett signalfel i Åkarp. Pågatågen mellan Hyllie och Kristianstad är inställda. Bussar ersätter mellan Eslöv-Kristianstad och omvänt Flera tåg ställs in över bron och ersätts med buss. Ersättningsbussar fortsätter att förstärka tågtrafiken på sträckan Hässleholm och Malmö. Orsaken är en nedriven kontaktledning i Stehag samt i Hässleholm. Felen beräknas åtgärdade under kvällen.
Förseningarna till och från Nässjö C för fjärrtågen ligger på ca 1,5 timme.

UPPDATERAD 16:10

Trafikverket bekräftar under sena eftermiddagen att tågproblemen beror på blixtnedslag.
”Minst ett av felen vet vi beror på blixtnedslag. Jag förstår att många resenärer är frustrerade över att det händer just en sån här dag”, säger Beisi Sundin, vid Trafikverkets pressjour, till TT.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook