Sävsjö

Asylboende i Sävsjö kommun läggs ner med omedelbar verkan

Asylboendet på Lövängen i Stockaryd läggs ner med omedelbar verkan idag torsdag. Vad som händer med flyktingarna är oklart.

UPPDATERAD: 11:11, 11:32
”En tragedi utan dess like, det fanns ingen utväg, de har drivit mig till totalt ohållbar situation, jag kunde inte göra någonting”, säger anläggningens ägare, Sävsjöföretagaren Roy Gustafsson och menar att fastighetsägarna, Göteborgsbaserade Pro Value Fastighetsfond varit drivande för att ta över driften.
I ett pressmeddelande berättar Roy Gustafsson och Lövängen-VDn Mikael Andersson om hur de upplevt hur kommunalrådet hetsat på sin blogg och under många år gjort allt för att stoppa dem.
LÄS MER: Tar flyktingstriden i Sävsjö till nya nivåer – Roy, regeringen och Stefan
LÄS MER: Kommunalråd på Höglandet: muslimer vill ha sharia, vi måste bejaka vår kristna värdegrund

Det senaste kravet från kommunledningen var begäran om nytt byggnadslov och planändring.
Samtidigt ska fastighetsägarna ha krävt en dubbelt så hög hyra, 4,4 miljoner kr årligen istället för 2,2 miljoner kr och sedan försökt ta över Kognic, bolaget bakom Lövängen, och därmed avtalet med Migrationsverket.
Företrädarna för Kognic har istället valt att sätta bolaget i konkurs.
”Det var antingen att överlåta bolaget till dem eller försätta bolaget i konkurs”, säger Roy Gustafsson.
85 flyktingar befinner sig på flyktingboendet som nu stängs med omedelbar verkan.
”De asylsökande som bor på Lövängen kommer att flytta till andra boenden i Östergötland”, säger Ulrika Langels, pressansvarig på Migrationsverket, till Höglandsnytt.
”Att man inte bryr sig om flyktingarna, varav 50 barn. Människor skyr inga medel för att tjäna pengar”, säger Roy Gustafsson.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook