Aneby Höglandet Toppnyheter

Asylboende på Höglandet läggs ner – många drabbas


Nu läggs ännu ett asylboende på Höglandet ner när Aneby kommun drar ner sin verksamhet. Flera personer riskerar förlora sina jobb.

Under 2017 har antalet ensamkommande barn och ungdomar i Aneby kommun minskat drastiskt och kommunen har inte fått någon anvisning från Migrationsverket om behov av nya platser.

Migrationsverket har tidigare, i våras, sagt upp den överenskommelse som garanterade Aneby kommun ersättning för placeringar av ensamkommande barn och ungdomar.

Atlas HVB (Hem för Vård och Boende) föreslås därför att under början av 2018 ersättas av stödboende och placeringar i familjehem.
”Vi är måna att övergången till stödboenden och familjehem ska blir så bra som möjligt för de barn och ungdomar som behöver flytta från Atlas HVB, säger socialchef Mikael Fornander i ett uttalande.

13 anställda drabbas. De kan komma att bli omplacerade. Facket är inkopplat i förhandlingarna.
”Det är en situation som drabbar våra kompetenta och ambitiösa medarbetare. Förhoppningen är att så många som möjligt av de drabbade ska ges möjlighet att vara kvar och hitta utvecklingsmöjligheter i andra delar av organisationen.” säger Mikael Fornander.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook