Nyheter Sävsjö

Åtal för brutalt våld i Sävsjö – slängde pojke i asfalten på Storgatan

Två män åtalas nu för en mycket våldsam misshandel mot en 17-årig pojke och flicka på Storgatan i Sävsjö i slutet av oktober. Efter misshandeln ska männen ha hotat döda pojken och flickan om de gick till polisen.

De båda männen, båda tonåringar boende i Sävsjö men medborgare i Afghanistan, ska enligt åklagarens beskrivning i slutet av oktober på Storgatan ha lyft upp 17-åringen för att sedan kasta ned honom i asfalten. Därefter ska de båda åtalade ha sparkat mot pojkens kropp och huvud när han var försvarslös.
”Särskild hänsynslöshet och råhet”, beskriver kammaråklagare Linda Schön brottet.
Den grova misshandeln ska ha pågått under en längre tid.
17-åringen ska ha brutit ben, fått skrapsår, blödningar och svullnader av misshandeln.

Tillsammans med en jämnårig flicka försökte pojken efter misshandeln lämna platsen. Då ska de båda åtalade ha hotat att slå ihjäl paret om de tänkt polisanmäla.

Inför rättegången i Eksjö tingsrätt har åklagare planerat stödja sig på ett par ögonvittnen till misshandeln liksom rapporter från läkarundersökning.

Den äldre av de åtalade har tidigare dömts för brott.

Polisen kunde inte omedelbart gripa männen i slutet av oktober men 17-åringen kunde lämna ett signalement på männen och kunde senare peka ut dem vid en fotokonfrontation.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Ett solklart fall för omedelbar utvisning på livstid efter avtjänat straff vid en fällande dom.Att man kan komma till Sverige och visa sin tacksammhet på det sätt,jag säjer bara fy ……

Kommentarer avstängda