Nyheter

Åtalas för två misslyckade rån i Vetlanda

En 25-årig vetlandabo åtalas nu för en hel rad brott, som han gjorde sig skyldig till i Vetlanda i mitten av september månad. Det handlar bl a om två misslyckade rån, skadegörelse och våldsamt motstånd när han skulle gripas av polis.

Det började en onsdagskväll medatt en patrull skulle ta hand om 25-åringen på Stationsgatan i centrala för fylleri. Det uppskattade inte den unge mannen som satte sig till våldsamt motstånd försökte slingra sig fri. I den vevan konstaterade man också att han hade två knivar på sig, vilket inne bar att han bröt mot knivlagen.

Under den kampen gick han till angrepp mot polisbilen, som fick sig några ordentliga sparkar.

Polisen vill ha 7 000 kronor i skadestånd för bilreparationer.

Fram mot aftonen dagen därpå, när han väl lagom hunnit nyktra till någorlunda, trängde han sig in till Tobakscentralen på Storgatan i Vetlanda och hotade en expedit med ett litet svärd eller större kniv samtidigt som han begärde att få pengar. Av något skäl avbröts rånförsöket och han försvann ut på gatan.

Han gick inte så långt utan trängde sig in i butiken Establo på Vitalagatan. Där tryckte han en softairgun mot expediten huvud och förklarade att han skulle råna henne.

Det blev dock inget av det rånet heller utan att han försvann bara ut på stan igen.

25-åringen greps samma eftermiddag, anhöklls på kvällen och häktades följande dag.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook