"Åtta vargar utplacerade i länet" – förnekas av myndigheter | Höglandsnytt

”Åtta vargar utplacerade i länet” – förnekas av myndigheter

Enligt nya konspirationsteorier har åtta vargar placerats ut av svenska myndigheter i Jönköpings län.

Rykten och teorier florerar bland jägare och jaktanknytna, inte minst på internetforum. Uppgifter om att vargar ska ha placerats ut i landet har funnits i flera år. Nu har de nått Jönköpings län på allvar efter flera observationer av varg under hösten och tidiga vintern både på Höglandet och i resten av länet.
Det ska bland annat handla om att upp emot åtta vargar placerats ut av Naturvårdsverket.
Alla uppgifter om att varg placerats ut i närheten av Jönköping förnekas av myndigheterna.

”Vi har inte placerat ut några vargar i Jönköpingstrakten. Vi har ett regeringsuppdrag att sätta ut vargvalpar i revir i områden som länsstyrelserna pekat ut i i Mellansverige”, säger Ruona Burström, viltsamordnare på Naturvårdsverket, till SR Jönköping.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

7 Comments

 1. Hahaha. Jag ser jägarna sitta hemma och vrida sina händer i förtvivlan. Buhu, om vargen kommer får jag inte döda något.
  Sluta vara så nojjiga över lite vargar i skogen, de tar ju hand om vilt som inte är så starkt, och lämnar de starka djuren till er.
  Och rädslan för attacker mot kopplade hundar och barn är helt obefogad såvida det är en frisk varg. Risken är betydligt större att bli attackerad av vildsvin eller en ilsken älgko.
  Klart fan ingen har planterat ut varg om de säjer att de inte har gjort det!
  Ta av er foliehatten.

 2. De har väl ”rymt” från någon djurpark. Bet ju en djurskötare till döds på Kolmården så de släpptes väl ut istället.

 3. SHA visar återigen prov på sin begåvning. Varg går inte att plantera, de går omedelbart tillbaka. Lika korkat är det att behandla dem som gosiga keldjur, det bäddar givetvis för olyckor. Jägare dödar och skadar folk i skogen. Vargen flyr om han ser eller hör oss.
  God Jul till alla sanna naturvänner som värnar mångfalden.

 4. Rykten och teorier florerar bland jägare och ”jaktanknytna”,
  Jaktanknytna?!?

  Va faan, det börjar lika MC gängen snart, dessa jaktanknytna e ju för tusan Hang around´s. Undra om dom har knallpulver i sin Emil i Lönneberga bysse?
  För det troliga är väl att dom inte klarat av sin jägarexamen ännu…

  En hund i skogen, e det nått att va så rädd för!
  SKÄRP ER!

  Är det inte bättre att ni är oroliga för er jaktkompis?
  Chansen är ju större att han/hon, kommer skjuta dig eller kke din jakthund.

 5. För er som inte lever i ett varg län, dags att vakna!? Handlar inte om rädsla för vargen utan skadan vargen gör på djurhållningen och de risker som är direkt kopplade till deras närvaro! Vargar attackerar hundar i koppel, dödar hundar på gårdsplanen samt i skogen, om ni inte tror mej? Läs på!! Konspiration må det vara, faktum är att vargen finns nu i mitt älskade Småland och att gå ut i skogen men hunden lös är numera förenade men risker som tidigare inte funnits! Det är problem!!

Kommentarer avstängda