Debatt Opinion

Avhoppet från Witalabostäder ”en konsekvens av arrogans”

”Ledsamt att kunnige, omtyckte och erfarne vice ordföranden Arne Ahlgren väljer att lämna styrelsen med omedelbar verkan”, skriver oppositionsråd Jan Johansson på Höglandsnytt Debatt.

[adrotate banner=”6″]

Det har vid det här laget från olika medieinslag blivit känt hur ordföranden Peter G Sjöbladh (m) agerat i styrelsearbetet. Av inslag har framgått hur samtliga ledamöter vid styrelsesammanträde i styrelsen för Witalabostäder visat sitt missnöje och röstat ned sin ordförande. Mot denna bakgrund är utgången med Ahlgrens avhopp inte alls oväntad.
Igår var ägarrepresentanterna från Vetlanda stadshus kallade till möte med Witalabostäders styrelse. Från ägarsidan deltog kommunalrådet Tommy Bohman (s), vice kommunalrådet och Sjöblads moderate kollega Klas Håkanson samt undertecknad.

Ordföranden Sjöbladh valde att ånyo framhålla sig själv som nästintill oumbärlig i styrelsen, uttalade hur mycken kunskap han själv besitter medan han gav uttryck för en övrig styrelse utan denna kunskap. Han hade därför erbjudit sig att ta över VD-skapet eftersom han ansåg sig mest kompetent av alla att axla en sådan uppgift.
Det har med önskvärd tydlighet framgått att samtliga ledamöter i styrelsen icke har nödvändigt förtroende för Peter G Sjöbladh (m).Att i en sådan situation dessutom försöka ta över ett VD-skap skulle under inga förhållanden fungera.

Avhoppet från vice ordföranden Arne Ahlgren(s) får därför tråkigt nog ses som en konsekvens av styrelseordförandens arrogans och nedlåtande syn på övriga i styrelsen.
Jag beklagar att Arne Ahlgren (s) mångkunnig, saklig och omtyckt politiker nu valt att avgå.
Efter att ha varit närvarande vid detta samråd känns avhoppet naturligt men samtidigt oerhört beklagligt.

Jan Johansson, oppositionsråd vetlanda framåtanda

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

8 Comments

 1. Tack till Jan Johasson för denna värdefulla information! Jag delar din slutsats att det är ordföranden som måste avgå…

 2. Förnyelse av styrelsen välkomnas.
  Tiderna förändras och allt har sin tid,
  nu behövs en ny ledamot med kundskap
  om dagens problem inom fastighetbranchen.
  Ordförande går in som tillfällig VD är rätt.
  Företagare 2

  1. Detta tjatande om att ordföranden ska gå in tillfälligt är inte vanligt i sverige men i utlandet . Det är inget fel med utlänska inslag men i detta läge är det helt fel . Så lägg ner det snacket. Jag är glad till att det läggs ner energi i att lösa frågan men att förlora en sån kunnig vice ordförande är INTE alls bra.
   Nisse trött

 3. Ansvarigt kommunalråd Tommy Bohman (s). Du borde genast ta tag i det verkliga bekymret i styrelsen, ordföranden Sjöblad (m) . Överge Klas Håkansson (m), men gör det nu. Moderaterna själva har inte krat nog eller ens vett att plocka bort de som fördärvar i partiet. Och framförallt visa ditt stöd för din egne partkamrat Ahlgren !
  Moderatskuggan Håkansson och nu även Sjöblad förföljer dig vart du än går. Visa handling och sätt ner foten. Vi saknar förtroende för den ledning som nu styr kommunens skuta.
  Nästa kommunval står snart för dörren. Vi har fått nog av denna ständiga undfallenhet!
  Leif, skattebetalare, Vetlanda kommun

 4. Tack Arne Ahlgren för att du lämnar bostadsbolagets styrelse. Bostadsbolaget dras med stora problem på grund av eftersatt underhåll och alla hyresgäster sitter riktigt i knipan om inte bolaget sanerar bort de värsta surdegarna.

  Withalabostäder behöver en kompetent och politiskt oberoende styrelse vars ledamöter förtår att det inte går att blanda in partipolitik i styrelsearbetet. Därför borde fler avgå men ordförande bör sitta kvar för det är han tillsammans med nuvarande VD:n som sätt fart på fastighetssaneringen.

  1. Ännu en moderat kommentar som inte inser att Arne inte är problemet. Problemet är att det eftersatta underhållet har pågått väldigt länge men nu så har ju hela (inklusive Arne) tagit krafttag på problemet . Dina kommentarer visar på en väldig Arrogans mot den folkvalda styrelsen och att bara ha ordförande och Avgående VD det funkar inte för det var är så det var innan och se vart de hamnade .
   Nisse trött

 5. Intressant inlägg från sign villaägare. Citat ” Withalabostäder behöver en kompetent och politiskt oberoende styrelse”. Som moderat villaägare vid sidan av det politiska speletsom pågår i slutna rum tvingas jag konstatera att det moderata hopblandandet är fullkomligt. Ja det kan enkelt beskrivas i klustret Peter Håkansson – Klas Sjöbladh.
  Vi minns hur den helt oberoende Sjöbladh ( ha ha ) gjorde upp Dalboaffären så att Dalbo till sist hamnade i händerna på Håkansson ( oberoende ha ha ). Att sen fastigheten såldes till mindre än en tredjedel av gjord marknadsbedömning är naturligtvis kvalificerat agerande i slutna rum. Kompisverksamhet med en demokrati satt ur spel.
  Mig veterligen ägs väl bolaget av Vetlanda kommun. Vetlanda kommun ska styras av de valda politikerna. Det kan ju den välinsatte villaägaren börja fundera på. Nej vi moderater måste se över vår kommunala representation. Vi kan inte ha några få som fortsätter styra där vi väljare och medborgare blir nertryckta av dåligt ledarskap.
  Leif har många poäng. När m inte själva ser över sitt hus måste kommunalrådet Tommy Bohman (s) finna vettiga samarbetsparters. De nuvarande leder s in i stupet och följdverkningarna är ej svåra att förutspå vid valet nästa år.
  Moderat villaägare

 6. Nästa val kommer nog bli ett rysligt val på många sätt det är bara roligt att se alla göra sådana katastrofala angrepp på demokratin som sker nu i våra kommuner.
  Att inte hålla sams är inte bra PR för politiken. Först väljs politiker till olika styrelser för att sedan bli tvungna att lägga det så fort de hamnar i styrelse rummet. Jag trodde det var olikheter som gjorde kommunen. Men Villaägaren vill ju inte att det ska gå rätt till i kommunen.

Kommentarer avstängda