Debatt

Avsaknad av logik

Man gläds verkligen åt den allmänna uppslutningen och protesterna både bland allmänhet och politiker mot förslaget att stänga barnmottagningen i Vtlanda. Varför ska det centraliseras? Inte blir det billigare eller ens bättre.

Nu är det centralorten Vetlanda, som står i tur. Det är bra att man visar sitt missnöje. Men nog borde man visat samma enighet och protesterat lika kraftfullt, när man skrotade tandvårdskliniken i Landsbro som drabbade drygt 500 ungdomar eller när man flyttade restaurngutbildningen från Landsbro till Mogärde och berövade orten ett matställe eller när man övergav det fina Borokontoret och byggde ett nytt barackliknande i centralorten eller när man lägger ner en väl fungerande liten skola på landsbygden. Men allt detta gäller ju bara vår enligt många en alltför kostsam landsbygd.

Den allmänna inställningen måste ändras, annars kommer hela kommunen att drabbas om man fotsätter på den inslagna vägen. Då blir det på sikt centralortens tur att avlövas och drabbas. Vi måste stoppa centraliseringsivern innan det är för sent och den allmänna servicen flyttas till Jönköping och Växjö, våra högskolecentra. En snöboll växer snabbt, när den väl sätts i rullning. På sikt med oförändrad inställning kommer vår fina centralort Vetlanda att drabbas och bli en sovstad, där få vill bo och verka.

BERTIL NILSSONLandsbro

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook