Mord i Nässjö Nässjö

Bakslag direkt för åklagaren i Nässjömordet

Både Sveriges television och Tv4 tänker överklaga beslutet om att de ska lämna ut bevismaterial till rättegången om mordet i Nässjö.

[adrotate banner=”28″]
Åklagaren i Göteborg har begärt att få använda intervjuer som bevismaterial i rättegången. Det handlar om intervjuer som tv-bolaget gjorde med ledaren för kriminella nätverket Original Gangsters.
I intervjuerna berättar OG-ledaren bland annat om hur indrivningen av skulder går till och hur mycket de tar i provision. Uppgifter som är centrala för motivet bakom mordet, enligt polisens teori.

Åklagaren har tvingats gå till tingsrätten för att få ut intervjuerna men både Svt och Tv4 tänker överklaga tingsrättens beslut.
”Det är grundläggande, även för rättssäkerheten hos enskilda människor, att medierna kraftfullt värnar om den grundlagsskyddade meddelarfriheten”, säger Viveka Hansson, programdirektör för nyheter och samhälle på Tv4, till Journalisten.
”Vår grundläggande princip är att vi inte lämnar ut vårt material. De som intervjuas i våra program ska känna sig trygga med att materialet inte används i en rättegång”, säger Jan Axelsson, chef för programetik på Svt, till Journalisten.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

Kommentarer avstängda